بازدید کننده گرامی باتوجه به نوسانات قیمت لطفا قبل از خرید تماس حاصل فرمایید.
بازدید کننده گرامی: موجودی و قیمت تمامی محصولات استوک پی سی، آپدیت می باشد.
خرید مطمئن با استوک پی سی
آخرین مقالات

SSD چیست؟

SSD چیست؟

SSD که معادل فارسی آن«درایو حالت جامد» است، نوعی درایو برای ذخیره‌سازی اطلاعات بر پایه حافظه فلش می‌باشد که مشابه با مموری تلفن همراه طراحی شده است.
هارد SSD برخلاف حافظه HDD هیچ گونه عضو مکانیکی خاصی ندارد، همه چیز بر روی یک تراشه جامد ذخیره شده و برای دسترسی به هر نقطه این اطلاعات، نیازی به جستجو نیست.
حافظه HDD از بازویی مکانیکی برای خواندن و نوشتن داده‌ها روی حافظه اصلی استفاده می‌کند که سرعت عملیات‌های سیستم را پایین می‌آورد و در حافظه اس اس دی به علت استفاده از تکنولوژی جدید‌تر و حذف این بازوی مکانیکی، سرعت دسترسی به اطلاعات خیلی بیشتر است، در ادامه به بررسی انواع اس اس دی می‌پردازیم.

چرا برای سیستم‌های خود اس اس دی بخریم؟

لپ تاپ‌ها در سفر و هنگام جا به جایی ممکن است در معرض ضربه قرار گیرند، از این رو داشتن حافظه‌ای که در مقابل این ضربات مقاوم باشد برای سیستم‌ها، حائز اهمیت است.
حافظه HDD ممکن است در این ضربه‌ها به علت داشتن قطعات متحرک دچار آسیب جدی شود اما چون اس اس دی‌ها دارای قطعات ثابتی هستند احتمال آسیب دیدگی کم‌تری دارند.

از آنجایی که ویژگی قابل حمل بودن لپ تاپ‌ها، بزرگ‌ترین شاخصه لپ تاپ‌ها است و SSD نسبت به HDD کوچک‌تر و سبک‌تر است به کاهش وزن و ابعاد لپ تاپ‌ها کمک می‌کند تا سایر قطعات راحت‌تر در بدنه لپ تاپ قرار گیرند. در ضمن اس اس دی نسبت به HDD انژی کمتری مصرف می‌کند و به همین دلیل عمر باتری نیز افزایش می‌یابد.

اکثر افرادی که از ویندوز استفاده می‌کنند، به این مسأله پی برده‌اند که بوت شدن با HDD زمان زیادی می‌برد اما بوت شدن با اس اس دی بسیار سریع‌تر از آن است که فرصت کنید به جایی جز‌ مانیتور خیره شوید.
اگر شما قصد دارید از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید، استفاده از SSD برایتان بهتر از HDD است زیرا میزان خطای اس اس دی بسیار پایین‌تر از HDD است.

آشنایی با انواع رابط کاربری

امروزه اس اس دی‌ها با سه فرم فاکتور اصلی در دسترس عموم قرار دارند و یک فرم فاکتور دیگر هم وجود دارد که در بین کاربران رایج نیست، در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

  • Serial ATA (SATA)

رایج‌ترین نوع اس اس دی از نوع ساتا است، اگر لپ تاپ یا کامپیوتر شخص شما دارای کانکتور SATA است، می‌توانید به راحتی از این نوع اس اس دی استفاده کنید، در ضمن این نوع اس اس دی قیمت نسبتاً پایینی دارند.

  • SSD Add-in Card (AIC)

درایو‌های AIC به این علت که از طریق درگاه PCle به مادربرد متصل می‌شوند قابلیت بیشتری نسبت به انواع دیگر اس اس دی دارند. اس اس دی‌های AIC که معمولاً کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند، خطوط PCIe بیشتری نسبت به درایو M.2 دارند و در بیشتر اوقات با بهترین کارت گرافیک‌ها یا کنترلر‌های RAID مورد استفاده قرار می‌گیرند، در ضمن شما برای استفاده از اس اس دی‌های AIC، به یک درگاه کامل x۱۶ یا x۴ نیاز دارید.

  • SSD M.2

این نوع اس اس دی که شبیه به رم کامپیوتر است در حال حاضر علاوه بر لپ تاپ‌های جدید در کامپیوتر‌های دسکتاپ نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.
امروزه بیشتر مادربرد‌ها از این نوع درایو پشتیبانی می‌کنند و حتی بیش از یک درگاه M.2 دارند و حتی می‌توان آن‌ها را در آرایش RAID نیز به کار گرفت. بیشتر درایو‌های M.2 دارای اندازه ۲۲۸۰ هستند، اما مدل‌های بزرگتر یا کوچکتری هم وجود دارند و ظرفیت این درایو‌ها از ۱۲۸ گیگا بایت شروع شده و تا ۸ ترابایت نیز پیش می‌رود.

SSD M.2

  • SSD U.2

در ابتدا درایو‌های U.2 شبیه به درایو‌های ساتا هستند اما علاوه بر داشتن کانکتور‌های متفاوت، داده‌ها را نیز از طریق رابط پر سرعت PCIe منتقل می‌کنند.
این درایو‌ها به نسبت درایو‌های ساتا جمع و جور‌تر هستند، در ضمن قیمت، ظرفیت و سرعت بیشتری نسبت به درایو‌های M.2 دارند و کاربران عادی کمتر از این نوع حافظه اس اس دی استفاده می‌کنند.

چه نکاتی را برای خرید اس اس دی باید در نظر گرفت؟

1. سرعت خواندن و نوشتن اس اس دی

با توجه به این که سرعت‌های اس اس دی‌ها از ۵۲۰ تا ۵۰۰۰مگابایت در ثانیه است شما باید با توجه به نحوه استفاده از کامپیوتر و نوع برد اصلی آن باید اس اس دی مناسب برای سیستم خود را انتخاب کنید.

۲. ظرفیت SSD‌ها

ظرفیت اس اس دی مورد نیاز شما برابر با حجمی است که نرم‌افزار‌های کاربردی و سیستم گیمینگ شما اشغال می‌کنند که برای اکثر کاربران یک اس اس دی با ظرفیت ۱۲۰ تا ۲۵۶ گیگا بایت کفایت می‌کند و در کنار آن می‌توانید از هارد دیسک قدیمی خود برای آرشیو فایل‌های حجیم، موسیقی، فیلم و عکس‌های خود استفاده کنید.

3. بررسی نوع اس اس دی و نحوه جایگزینی آن

چنانچه SSD را برای ارتقا لپ تاپ می‌خرید فراموش نکنید که در ابتدا باید به نوع اس اس دی مناسب و نحوه جایگزینی آن توجه کنید.
اگر دستگاه شما در چند سال اخیر تولید شده باشد به احتمال زیاد به درگاه M.۲ مجهز است که در این حالت با استفاده از این نوع اس اس دی به راحتی می‌توانید لپتاپ خود را ارتقا دهید و در غیر این صورت شما می‌توانید با استفاده از یک مبدل ویژه به نام Caddy درایو نوری خود را خارج و یک اس اس دی جدید به جای آن قرار دهید.

4. درگاه ارتباطی اس اس دی

در حال حاضر دو نوع رابط متداول برای اس اس دی در بازار موجود است، نوع اول اس اس دی‌های ساتا هستند که از همان رابط هارد دیسک‌ها برای اتصال به دستگاه استفاده می‌کنند و این رابط در اکثر لپ تاپ‌ها موجود بوده و سرعت آن تا ۶۰۰ مگابایت بر ثانیه می‌رسد.
و در نوع دوم که در سیستم‌های جدید‌تر وجود دارد از رابطهPCIe با استاندارد NVMe استفاده می‌شود که به دلیل وجود پهنای باند بیشتر، سرعت آن‌ها تا ۵۰۰۰ مگابایت نیز افزایش می‌یابد.

۵. گارانتی اس اس دی

با توجه به اینکه شما اطلاعات مهم خود را روی این حافظه سریع ذخیره می‌کنید، گارانتی از اهمیت بالایی برخوردار است.

معرفی مدل‌های مختلف اس اس دی برای کاربران

با ما در این مقاله همراه باشید تا به معرفی مدل‌های مختلف SSD  برای شما عزیزان بپردازیم و امیدواریم که برای شما مفید باشد.

SSD‌های دیتا مدل XPG Spectrix S۴۰G برای گیمینگ

در بازی‌هایی چون بازی جهان باز که شما سرزمینی وسیع برای گشت و‌ گذار پیش رو دارید، همه المان‌های آن در لحظه اول بارگذاری نمی‌شوند. هنگامی که شما به نقطه‌های مختلف در بازی می‌روید، بافت‌ها و اطلاعات آن محدوده از روی حافظه اصلی خوانده می‌شوند و شما می‌توانید آن قسمت را ببینید.

با استفاده از SSD سرعت Load شدن جزئیات بالا رفته و با شکستگی تصویر و یا دیر لود شدن بافت‌ها مواجه نمی‌شوید. در واقع بالا بودن سرعت حافظه متنی بر تکنولوژی فلش، زمان لود شدن بازی‌ها را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد و یا حتی به صفر می‌رساند و دیگر گیمر‌ها برای لود شدن تمام اجزا معطل نمی‌شوند.
در ضمن اگر شما HDD کامپیوتر خود را با یک SSD عوض کنید، فوراً به افزایش سرعت بالا آمدن ویندوز و اجرا شدن اپلیکیشن‌ها پی می‌برید.

اس اس دی‌های دیتا XPG GAMMIX S۱۱ Pro

این مدل از بهترین و پرسرعت‌ترین اس اس دی‌های نسل سوم در بازار به حساب می‌آید و دارای فرم ظاهری ۲۲۸۰ و طول عمر ۲ میلیون ساعت است و مناسب برای تولیدکنندگان حرفه‌ای محتوا و گیمر‌ها است.

اس اس دی ADATA مدل XPG GAMMIX S۵۰ Lite

این اس اس دی از لحاظ عملکرد و قیمت از مدل‌های میان رده اس اس دی به حساب می‌آید و برای کاربران معمولی مناسب است، در ضمن دارای فرم ظاهری ۲۲۸۰ و طول عمر ۲ میلیون ساعت نیز می‌باشد.

استفاده از اس اس دی در پلی استیشن ۵

پر سرعت‌ترین نوع حافظه اس اس دی، M۲ PCI NVMe است، از NVMe در کنسول‌های نسل نهم استفاده شده است تا زمان لودینگ بازی‌های پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس تا بیشترین حد امکان کاهش یابد، پس اگر شما به دنبال کاهش زمان بارگذاری برای سیستم خود هستید بهتر است از این نوع استفاده کنید و برای بهره وری از این نوع اس اس دی لازم است که کامپیوتر یا لپ تاپی پیشرفته داشته باشید تا از این اتصال پشتیبانی کند.

مزایای SSD نسبت به HDD

اس اس دی به نسبت اچ دی دی گرمای کمتری تولید می‌کنند و به همین خاطر نیازی به استفاده از فن‌های خنک‌کننده پیدا نمی‌کنید.

  • حافظه اس اس دی سرعت بالایی دارد.
  • بدون صدا و نویز کار می‌کنند.
  • عمر این حافظه‌ها بیشتر از هارد دیسک است.

معایب اس اس دی

هزینه اس اس دی‌ها نسبت به هارد دیسک بیشتر است اما امکان خرید هارد اس اس دی در حجم‌های کم نیز وجود دارد که در این مورد می‌تواند کمک‌کننده باشد.
Write Cycle (تعداد دفعاتی که می‌توان اطلاعات را پاک کرد و اطلاعات جدیدی به جای آن نوشت) کمتری نسبت به هارد دیسک دارند که باعث کاهش عمر اس اس دی می‌شود و در HDD‌ها حدود یک تا پنج میلیون بار می‌باشد در حالی که برای اس اس دی‌ها حداکثر ده هزار بار است و بعد از پایان این پریود کارایی SSD‌ پایین می‌آید.

می‌توان با استفاده از اس اس دی‌هایی که از DRAM برای Cache استفاده می‌کنند و در بازار موجود هستند این مشکل را حل کرد و عمر آن را افزایش داد اما این نوع اس اس دی ها در مقایسه با SSD‌های بدون Cache قیمت به نسبت بالاتری دارند.

سخن پایانی

ما در این مطلب ابتدا به این نکته که حافظه SSD چیست پرداختیم، سپس انواع حافظه اس اس دی را بررسی کردیم تا شما ویژگی‌های آن‌ها را بشناسید و بتوانید هارد اس اس دی مورد نیاز خود را انتخاب کنید.

شما عزیزان می توانید از فروشگاه استوک پیسی که ارائه دهنده سیستم های نو و استوک از جمله: سیستم گیمینگ، سیستم اداری، لوازم جانبی و قطعات کامپیوتر با ضمانت اصالت کالا و خدمات پس از فروش می باشد اقدام به خرید فرمایید.

  • چه نکاتی را برای خرید اس اس دی باید در نظر گرفت؟
  • چرا برای سیستم‌های خود اس اس دی بخریم؟
  • مزایای SSD نسبت به HDD چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.