بازدید کننده گرامی باتوجه به نوسانات قیمت لطفا قبل از خرید تماس حاصل فرمایید.
بازدید کننده گرامی: موجودی و قیمت تمامی محصولات استوک پی سی، آپدیت می باشد.
خرید مطمئن با استوک پی سی
آخرین مقالات

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ از صفر تا صد

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ

اگر قصد دارید که از گوشی موبایل خود کمی فاصله بگیرید و یک مانیتور مخصوص برای گیم و بازی خریداری کنید، ما اینجا هستیم تا یک راهنمای خرید مانیتور گیمینگ جامع و کامل را در اختیار شما قرار دهیم. این که بدانید کدام فاکتورها برای مانیتورهای بازی ضروری بوده و کدام یک غیر ضروری هستند، به شما کمک می‌کند انتخاب بهتری داشته باشید.

فرقی ندارد که جزء گیمرهای حرفه‌ای باشید یا در روز چند ساعتی را به بازی‌های کامپیوتری یا کنسول‌های بازی اختصاص دهید، یک مانیتور حرفه‌ای برای گیم به شما کمک می‌کند تا یک بازی هیجان‌انگیزتر و حرفه‌ای‌تر داشته باشید.

معمولاً مانیتورهای گیمینگ را به نحوی طراحی می‌کنند که از لحاظ وضوح تصویر، صدا و کیفیت صفحه نمایش مناسب بازی کردن باشند و در عین حال زیاد به چشم آسیبی وارد نکنند. اگرچه بعضی از تلویزیون‌ها مخصوص بازی طراحی شده‌اند، اما مانیتورهای مخصوص بازی را می‌توان در ابعاد مختلفی خریداری کرد. در این مقاله از استوک پیسی راهنمای خرید مانیتور گیمینگ را مطالعه کنید تا به پاسخ سؤالات خود دست یابید.

مهم‌ترین فاکتورهای خرید مانیتور گیمینگ

در این قسمت مهم‌ترین فاکتورهایی را که هنگام خرید یک مانیتور گیم باید در نظر بگیرید، به طور خلاصه بیان می‌کنیم. این موضوع که کدام فاکتور اهمیت بیشتری دارند، به انتظار شما از مانیتور بستگی دارد. به‌ عنوان‌ مثال، ممکن است برای یک فرد وضوح و کیفیت صفحه نمایش دارای اهمیت بیشتری باشد، اما فردی دیگر به نرخ پاسخ‌دهی اهمیت دهد. به هر حال اصلی‌ترین فاکتورها در خرید صفحه نمایش عبارت‌اند از:

  • اندازه و وضوح صفحه نمایش
  • نرخ تجدید
  • زمان پاسخ
  • انواع پنل
  • Free sync و G-sync
  • رنگ
  • هزینه و قیمت

اندازه و وضوح صفحه نمایش

زمانی که از کیفیت صفحه نمایش صحبت می‌شود اغلب ما تصور می‌کنیم که هر چه صفحه بزرگ‌تر باشد، کیفیت تصویر بهتر خواهد بود. در مورد مانیتورهای گیمینگ ماجرا همیشه به این شکل نیست و هنگام خرید مانیتور گیمینگ باید دقت کنید که بیشتر از اندازه صفحه، تراکم پیکسلی مهم است.

تراکم پیکسلی به نسبت پیکسل در هر اینچ گفته می‌شود. هر چه تراکم پیکسلی صفحه نمایشگر پایین‌تر باشد، کیفیت تصویر کمتر است. به این‌ شکل که صفحه نمایش محدود و عاری از وضوح است و جزئیات نیز در تصویر به‌ خوبی نمایش داده نمی‌شوند. در صورتی ‌که تراکم پیکسلی خیلی زیاد باشد، جزئیات به ‌خوبی نمایش داده می‌شوند و فضای صفحه بیشتری در دسترس است، با این حال باید برای خواندن متن کوچک، فضای صفحه را بزرگ کنید.

تراکم پیکسلی بالا به ‌خودی‌ خود مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ زیرا می‌توانید صفحه را برای نمایش بزرگ‌تر جزئیات بزرگ کنید یا در حالت عادی نگه دارید، اما تنها مشکلی که وجود دارد توانایی مقیاس‌بندی است که در بعضی از بازی‌های ویدئویی بسیار ضعیف است یا اصلاً وجود ندارد. اگر بازی توان مقیاس‌بندی نداشته باشد، بعضی از عناصر داخل بازی بسیار کوچک نمایش داده می‌شوند. خوشبختانه بازی‌های جدید به‌ خوبی از مقیاس‌بندی پشتیبانی می‌کنند.

اندازه و وضوح صفحه نمایش

مناسب‌ترین اندازه و وضوح برای مانیتور گیمینگ

یکی از موارد مهم در لیست راهنمای خرید مانیتور گیمینگ بیان مناسب‌ترین اندازه و وضوح برای مانیتور بازی است. بهترین اندازه برای یک مانیتور گیم 27 اینچ است. این صفحه نمایش به اندازه کافی بزرگ است، اما نه آن ‌قدر بزرگ که هنگام بازی مجبور باشید برای دنبال کردن جزئیات دائماً سر خود را به این سو و آن سو بچرخانید.

وضوح ایده‌آل نیز برای یک مانیتور 27 اینچی برابر با 1440*2560 است و تراکم پیکسلی آن در هر اینچ برابر 109 پیکسل خواهد بود. با خرید این مانیتور فضای صفحه و جزئیات را به‌ خوبی و بدون مقیاس‌بندی در اختیار خواهید داشت. در این قسمت نسبت معقول بین اندازه و وضوح در مانیتورهای مختلف را بیان می‌کنیم. این نسبت‌ها عبارت‌اند از:

  • 25 اینچ یا کوچک‌تر: 1080*1920
  • 27-32 اینچ: 2160*3840 و 1440*2560
  • 32 اینچ یا بزرگ‌تر: 2160*3840 و 1440*2560

چه رزولوشنی برای بازی مناسب است؟

نوع مانیتور و بودجه‌ای که برای خرید مانیتور گیمینگ کنار گذاشته‌اید، تعیین می‌کند که شما می‌توانید از چه رزولوشن صفحه نمایشی برای بازی بهره‌مند شوید. رایج‌ترین رزولوشن بین گیمرها p1080 است، اما با انتشار بازی‌های جدید انتظار می‌رود که از رزولوشن‌های بالاتری مانند 4k استفاده شود.

تغییر رزولوشن از 1080 به 4k تأثیر قابل ‌توجهی بر کامپیوتر و عملکرد بازی می‌گذارد و تعداد فریم‌هایی را که رایانه شما می‌تواند در آن‌ها کار کند، کاهش می‌دهد. بهترین رزولوشن متناسب با ابعاد صفحه نمایش عبارت‌اند از:

  • 24-27 اینچ برابر 1080 p
  • بالای 27 اینچ برابر 4k
  • بالای 32 اینچ برابر 8k

با مطالعه مقاله‌ی رزولوشن مناسب برای بازی، می‌توانید اطلاعات بیش‌تری درباره این ویژگی کسب کنید.

نرخ تجدید در مانیتورهای گیمینگ

نرخ تجدید یا نرخ تازه‌سازی یکی‌ دیگر از ویژگی‌های مهمی است که باید هنگام خرید مانیتور به آن توجه کنید. اما نرخ تازه‌سازی چیست؟ به تعداد دفعاتی که مانیتور تصویر را روی صفحه نمایش می‌دهد، نرخ تازه‌سازی گفته می‌شود. هرچه نرخ تجدید بالاتر باشد تصویر صاف‌تر خواهد بود.  هرچه تصویر صاف‌تر باشد، بازی شما واکنش‌پذیرتر خواهد بود؛ بنابراین اگر مزیت رقابتی مورد نظر شما نرخ تجدید باشد، باید یک مانیتور گیمینگ با نرخ تازه‌سازی بالا بخرید.

اکثر مانیتورهای بازی از نرخ تجدید 60 هرتز، 120 هرتز، 144 هرتز و 240 هرتز پشتیبانی می‌کنند. هرچه این عدد بالاتر باشد، تصویر صاف‌تر می‌شود، وضوح حرکت بهبود پیدا می‌کند و سایه‌های کمتری می‌بینید.

با توجه به مزایای که نرخ تجدید بالا دارد، برای خرید مانیتوری با نرخ بالای تجدید باید هزینه بالاتری بپردازید. اگرچه در زمان‌های گذشته محبوب‌ترین نرخ تجدید 144 هرتز بود، اما در دهه اخیر کم‌کم به مانیتورهایی با نرخ تجدید بالاتر نیاز است.

نرخ تجدید مانیتور گیمینگ

وضوح حرکت بهبود یافته

یکی از مهم‌ترین تأثیراتی که نرخ تجدید بالا روی صفحه نمایش مانیتور دارد، بهبود وضوح حرکت است. اگر بخواهیم در بیانی ساده‌تر آن را بیان کنیم، این گفته به این معناست که وضوح تصویری که در سرتاسر صفحه مانیتور در حال حرکت است، به شکل فوق‌العاده‌ای بهبود پیدا می‌کند. با مشاوره خرید مانیتور گیمینگ با افراد متخصص می‌توانید یک مانیتور با نرخ تجدید مناسب خریداری کنید.

وضوح تصویر بالا موجب می‌شود تا میزان تاری روی صفحه مانیتور کاهش پیدا کند. هرچه نرخ تازه‌سازی کمتر باشد، تاری تصاویر بیشتر می‌شود و ممکن است منجر به خطا رفتن در حین بازی شود.

تأثیر نرخ تجدید روی تأخیر ورودی

هرچه نرخ تازه‌سازی صفحه مانیتور شما بالاتر باشد، تأخیر ورودی کمتر است. منظور از تأخیر ورودی، مدت ‌زمانی است که بین یک فرمان و اجرای آن روی صفحه نمایش وجود دارد. به طور کلی می‌توان گفت که هرچه تعداد هرتز بیشتر باشد، تأخیر ورودی مانیتور شما کمتر خواهد بود و این امر باعث کاهش فاصله زمانی بین فرمان و عکس‌العمل روی مانیتور می‌شود و شما بازی روان‌تری خواهید داشت.

اگر بخواهیم منظور خود را با مثال توضیح دهیم، می‌توان گفت که یک مانیتور 60 هرتزی دارای تأخیر ورودی معادل 16.67 میلی‌ثانیه است، در حالی ‌که یک مانیتور 120 هرتزی تأخیر ورودی معادل 8.3 میلی‌ثانیه دارد. اگرچه این امکان هم وجود دارد که دو مانیتور با نرخ تازه‌سازی یکسان تأخیر ورودی متفاوتی داشته باشند. در هر حال بهتر است مانیتوری با تأخیر ورودی بیشتر از 10.9 میلی‌ثانیه نداشته باشید. در ادامه مطلب به سایر فاکتورهای راهنمای خرید مانیتور گیمینگ می‌پردازیم.

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ

زمان پاسخ

زمان پاسخ‌دهی مانیتور یکی دیگر از عوامل مؤثر در راهنمای خرید مانیتور گیمینگ به شمار می‌رود. به طور کلی زمان پاسخ به معنای انتقال پیکسل‌ها بین سایه‌های خاکستری است که تأثیر زیادی بر کیفیت بازی دارد. اگر زمان پاسخ یک مانیتور کند باشد، ممکن است تصاویر به تعویق بیفتند و در نهایت سایه‌هایی را ایجاد کند که باعث کند شدن روند بازی شود و شما را از بازی عقب بیندازد.

هرچه زمان پاسخ‌دهی با عدد کمتری نمایش داده شود، پاسخ‌دهی سرعت بیشتری می‌گیرد. بهتر است زمان پاسخ‌دهی مانیتور بیش از 1 میلی‌ثانیه نباشد. هرچه زمان پاسخ یک مانیتور گیمینگ کمتر باشد، قیمت آن بالاتر می‌رود.

برخی از مانیتورهای جدید فهرستی دارند که می‌توانید بر اساس آن زمان پاسخ را تعیین کنید. برای این کار منوی نمایش روی صفحه را باز کرده و Overdrive را باز کنید. overdrive بسته به مارک مانیتور شما معمولاً تحت یکی از این عناوین زیر آورده شده است:

  • Trace free
  • واکنش داد و بیداد
  • بیش از حد
  • از جانب
  • زمان پاسخ

سطوح اور درایو آهسته، متوسط و سریع بوده یا از 0 تا 100 قابل تنظیم هستند. تنها نکته مهم آن است که با انتخاب گزینه بیش از حد، حتماً نرخ تجدید مانیتور را هم در نظر بگیرید که منجر به ایجاد سایه نشود.

انواع پنل

پنل مانیتورهای گیمینگ شامل سه نوع اصلی IPS، TN و VA هستند. با مشاوره خرید مانیتور گیمینگ متوجه خواهید شد که کدام نوع پنل برای مانیتور شما مناسب‌تر است. پنل‌های IPS معمولاً بهتر از دو نوع دیگر هستند و علت برتری آن‌ها زاویه دید و دقت رنگ بالاتر این پنل‌ها است. به همین دلیل، پنل  IPSیک انتخاب عالی هم برای گیمرها و هم برای کسانی است که بازی‌ها را ویرایش و طراحی می‌کنند.

پنل آی‌پی‌اس دارای زمان پاسخ‌دهی کمتر از 5 میلی‌ثانیه بوده که برای اکثر نیازهای بازی کافی است اما نسبت به دو نوع دیگر قیمت بالاتری دارد. پنل‌های TN کم‌هزینه‌ترین پنل بین سه نوع پنل گیمینگ هستند که البته دقت رنگ و زاویه دید آن نسبت به نوع آی‌پی‌اس کمتر است. پنل‌های VA زاویه دید و دقت رنگ بهتری نسبت به TN  دارند و در عین حال، از قیمت مناسب‌تری نسبت به آی‌پی‌اس برخوردار هستند. با این حال پنل‌های VA ممکن است روی صفحه ایجاد سایه کنند.

انواع پنل مانیتور گیمینگ

Freesync و G-sync

در ادامه راهنمای خرید مانیتور گیمینگ شما را با دو فناوری مهم و کاربردی در مانیتورها آشنا می‌کنیم. این دو فناوری که توسط انویدیا و AMD ارائه شده‌اند، برای رفع مشکل پارگی و ترک‌های صفحه نمایش ایجاد شده‌اند. اگرچه این فناوری‌ها برای رفع یک مشکل ایجاد شده‌اند، اما هر یک از این دو مزایا و معایب خاص خود را دارند. G-sync نسبت به Freesync قیمت بالاتری دارد و علت آن این است که برای حضور در نمایشگر به سخت‌افزار تخصصی‌تری نیاز دارد.

Freesync قیمت کمتری نسبت به نوع دیگر دارد و گرافیک صاف و واضحی تولید می‌کند. با این ‌حال، این فناوری با کارت گرافیک NVIDIA قابل ‌استفاده نیست و نمی‌توان با آن بازی‌های 4K را اجرا کرد. اگرچه  G-sync قیمت بالاتری دارد، اما با بازی‌های 4k و قدرتمند سازگار است و در عین حال ترک‌های صفحه نمایش را به ‌خوبی از بین می‌برد و زمان تأخیر کمی هم دارد. G-sync تنها با کارت گرافیک NVIDIA سازگار است.

وسعت رنگ

بالاتر بودن طیف رنگ‌هایی که یک مانیتور گیمینگ نمایش می‌دهد، باعث نمایش زنده‌تر بازی شما می‌شود. هرچه طیف رنگ‌هایی که یک مانیتور نمایش می‌دهد بیشتر باشد، وضوح تفاوت‌های قابل مشاهده روی صفحه نمایش بیشتر می‌شود. این به آن معناست که شما می‌توانید تصاویر را زنده‌تر ببینید، به طوری که تمام رنگ‌های به‌ کار برده شده در آن‌ها قابل مشاهده هستند.

مانیتورهای بازی با 100 درصد  NTSC می‌توانند تمام رنگ‌ها را در یک طیف رنگی خاص نمایش دهند، در حالی که مانیتورهایی با 50 درصد  NTSC تنها می‌توانند نیمی از رنگ‌ها را در آن طیف رنگی نمایش دهند. پس هنگام خرید باید به دنبال آن مانیتور بازی باشید که درصد وسعت رنگ بالایی داشته باشد. در آخرین بخش از این راهنمای خرید مانیتور گیمینگ به قیمت یک مانیتور می‌پردازیم.

قیمت مانیتور گیمینگ

اگر یک بازیکن تازه‌وارد هستید و می‌خواهید مانیتور شما دارای برخی از ویژگی‌هایی باشد که تجربه بازی را بهبود بخشد، باید پول بیشتری خرج کنید. به طور کلی هرچه امکانات یک مانیتور گیم بیشتر باشد قیمت آن بالاتر می‌رود.

در حال حاضر جدیدترین مانیتورهای گیمینگ فول ‌امکانات قیمتی بالای 20 میلیون تومان دارند، هرچند می‌توان با یک ‌سوم قیمت آن‌ها، یک مانیتور خوب و کاربردی خرید. در این راهنمای خرید مانیتور گیمینگ امکاناتی که می‌تواند قیمت یک مانیتور را تغییر دهد، بیان کردیم.

به هر حال، هزینه‌ یک مانیتور گیمینگ بسته به بودجه شما و انتظاراتی که از آن دارید، متفاوت است. این که می‌خواهید حرفه‌ای بازی کنید یا تنها روی جنبه‌های زیبایی‌شناختی یک مانیتور تمرکز دارید، هزینه متفاوتی را به شما تحمیل می‌کند.

جمع‌بندی

با بالا رفتن تب بازی‌های کامپیوتری، امکانات متفاوتی برای گیمینگ به بازار آمده‌اند که تجربه یک بازی لذت‌بخش و حرفه‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورند. یکی از این امکانات مانیتورهای گیمینگ هستند. این مانیتورها با امکانات ویژه و منحصربه‌فرد خود مخصوص بازی طراحی شده‌اند و کمک می‌کنند یک بازی حرفه‌ای و تمام‌ عیار داشته باشید.

در این مقاله سعی کردیم که یک راهنمای خرید مانیتور گیمینگ جامع و کامل را به شما ارائه دهیم و در آن تمامی امکانات و فاکتورهایی را که این مانیتورها نیاز دارند، ذکر کنیم. بر اساس سطح و میزان امکانات به کار رفته در این مانیتورها، قیمت آن‌ها نیز متغیر خواهد بود.

 استوک پیسی یک فروشگاه فعال در حوزه انواع سیستم‌ها و قطعات کامپیوتر می‌باشد و با مشاوره حضوری و آنلاین، قیمت‌های اقتصادی و به صرفه، عرضه قطعات با کیفیت، تضمین سلامت کالا و پشتیبانی بستری مناسب برای خرید این نوع محصولات متناسب با نیاز و بودجه‌ی افراد فراهم کرده است. برای مشاهده و خرید مانیتور از استوک پیسی به صفحه مربوطه مراجعه نمایید.

  • مهم‌ترین فاکتورهای خرید کامپیوتر گیمینگ کدام‌اند؟
  • مانیتورهای گیمینگ دارای چه پنل‌هایی هستند؟
  • قیمت مانیتورهای گیمینگ چقدر است؟

خرید مانیتور گیمینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.